Доколку разговарате со било кој обложувач, тој ќе ви признае дека барем еднаш во животот испробал некоја стратегија за обложување. Понекогаш тие стратегии работат, понекогаш не.

Но, како и да е најважната стратегија за спортското обложување е тоа дека треба да го користете системот на подолг рок, без да го игнорирате при првото губење на пари.

Најуспешните обложувачи ја користат стратегијата иако губат пари, но тие се свесни дека ризикот не е исклучен од никој сегмент.

Постојат разни стратегии за кладење кој играчите ги користат и сите имаат иста цел, што полесно да заработат многу пари. Ако имате некое искуство со кладење до сега, најверојатно сте сфатиле дека, не постои ниту една стратегија која може да ви гарантира 100% сигурност, освен стратегијата за кладење на разлика на кофициенти и  преку ноќ никој не станал богат, ниту пак вие ќе станете богати со помош на некакви стратегии за кладење. Но како и да е ќе ви помогнат во рационалното трошење на средства по обложувалници.

Тие и самите се свесни, дека неможе секој облог да биде добитен и дека губењето на средства во одреден момент е неизбежно. Сепак, клучот за успешно обложување е да се остане доследен на стратегијата, па затоа внимателно анализирајте ги пред да почнете со нивна примена.

strategija

Прибирање информации

Оваа стратегија за кладење се состои во тоа да имате одредени информации за моменталната ситуација во клубот.

Дали тимот го има истиот состав од претходната сезона ? Дали некој тим ангажира добар или лош тренер? Дали има клучна повреда во тимот? Дали има нов играч во тимот кој што може да придонесе за победа на тимот?

Ова се само неколку примери кои може да ги следите за да добиете јасни информации за тоа колку е тимот спремен и дали има шанса за победа. Добивањето информации од внатрешноста на клубот, може многу да ви помогне при типувањето на тој натпревар.

Специјализирање во еден спорт

Обложувачите кои се специјализирани за еден спорт се меѓу најуспешните обложувачи. Тоа е зато што тие воопшто не се трудат да се обложуваат на други спортови, па така имаат повеќе време да се надоградуваат со знаење во единствениот спорт.

Ако сериозно размислете за оваа специфична стратегија за обложување, веројатно ќе посакате да ја пробате  и да останете фокусирани само на еден спорт.

Стратегија за кладење на повеќе од 0.5 голови

Оваа стратегија за кладење е направена за сите почетници. Најмалку ризикувате кога вашиот влог ќе го ставите дека на натпреварот ќе бидат постигнати повеќе од 0.5 голови. Обложувањето е едноставно, но 0:0 е резултат кој никако вам ни ви одговара.

Повеќето стратегии во кладењето содржат некоаков облик на статистки, па така и оваа стратегија. Кога гледате статистика, обратете внимание на следните категории: двете екипи мора да имаат  просек од повеќе од еден гол на натпревар, двете екипи не смеат да имаат повеќе од 30% нерешен резултат, не се обложувајте на пријателски натпревари.

Со горе наведените совети нема да го избегнете 0:0 резултатот, но ќе го намалете ризикот од неколку такви резултати по ред.

Секогаш можете вашата целосна сума да ја вложете на една утакмица и да се надевате како со 100 евра ќе дојдете до сума од 1000 евра, но тоа не е паметна стратегија, туку многу глупа.

Погледнете како со 4 евра да го зголеметее вашето салдо.

  1. Почнете со влог од 1 евро
  2. Продолжете додека вашиот профит не биде најмалку 4.40 евра
  3. Кога ќе ја достигнете целта од 4.40 евра на вашето салдо, зголемете го влогот на 1.10 евро
  4. Играјте со тој влог додека не стигнете 5.85 евра на вашето салдо
  5. Ако изгубите, вратете се на предходниот влог и повторно зголемете го кога ќе дојди време.
  6. Продлжете така да играте. Кревајте се и паѓајте. Кога ќе дојдете до крајот останете таму. Секако дека може да пробате со поголем влог, но тоа зависи само од вас. Кога ќе посакате да направите исплата, сторете го тоа, но имајте на ум дека ви требаат средства за да продолжете со игра.
  7. Направете си табела и граница која вам ви одговара најмногу.

strategija2

Обложување на разлика на коефициенти

Оваа стратегија за кладење е доста позната, па многу луѓе се уште ја практикуваат и уживаат во својата дневна заработка од неколку евра.

Стратегијата е во тоа да ги најдете најголемите коефициенти за Under 2.5 и Over 2.5

На пример:

William Hill обложувалницата за одреден натпревар во својата понуда има коефициент во вредност од 2.05, дека нема да бидат постигнати 3 или повеќе голови на тој натпревар, додека 1xbet ни нуди 2.05 коефициент дека ќе се постигнат 3 или повеќе голови на истиот тој натпревар, па така вие доколку вложете по 50 евра на двата типа, во двете оболожувалници ќе имате чиста добивка од 2.5 евра без разлика каков е исходот на натпреварот. Практично натпреварот завршил 3-0 и вие имате 102.50 добивка на 1xbet, а сте вложиле само 100. Навидум ова изгледа минијатурно, но доколку вашиот влог би бил 500 евра, тогаш добивката би изнесувала 25 евра. Имајте на ум дека доколку добро пресметате, со оваа стратегија немате никакви шанси да изгубите дел од вашата готовина, туку само да добиете.