Во овој текст, ќе ви објаснеме некои работи кои нам доста ни помогнале, а се однесуваат на професионалното обложување. Конкретно, овде ќе напишеме неколку совети  за обложувањето и како да ги вложувате вашите пари.

Постојат неколку видови обложувачи и тоа:

Обложувачи кои се обложуваат за добивка, најчесто тие трошат многу време и енергија, додека ги истражуваат системите и селекциите.

Обложувачи кои облоувањето го сфатиле како забава, играат врз основа на нивниот „сенс“, тие најчесто остваруваат повремено добивка, но гледано на на подолг период тие скоро секогаш се во минус.

Теорија на успех

 1. Одредете ги вашите цели!
 2. Целите мора да бидат напишани!

bettingadvice

Мотивација

Едноставно, мотивацијатата претставува одредена количина на свесност со тоа како би сфатиле што нам не води кон остварување на целите. Постигнувањето на една одредена цел, во нашиот случај тоа е профит кој расти во зададениот период, дефинитивно не е лесна работа. При тоа мислиме на самодисциплина. Исто така мора максимално да се контролираат емоциите, најмногу кога се делува под притисок.

Процес кој води до успех:

 1. Планирање – добриот план ги скратува непотребните маки и дава самодоверба, бидејќи на лист хартија кога ќе ставиме што сакаме и што мораме да направиме, планот станува се појасен.
 2. Работа  – без тоа нема ништо. Успехот е загарантиран само со многу работа.
 3. Верба – верувањето поместува планини. Кога ќе ги составиме точките на планот во комбинација со многу работа, ни останува уште да веруваме дека сето ќе биде како што треба.

Целта на обложување е парична добивка

Две основни прашања?

 1. Колку пари имате на располагање?
 2. Колку пари сте спремни да изгубите?
 • Немојте да позајмувате пари поради кладење, не обложувајте се со пари кои ви се потребни за работа, издржување на семејството или за работи кои се поважни од спортското обложување.
 • Имајте на ум дека може да ги изгубите сите пари
 • Одредете си цел, земете го профитот кога ќе стигнете до целта, па потоа почнете од почеток. На пример: Ако почнете со 100 евра, но вашата цел е добивка 500 евра – кога ќе заработите 500 евра, земете 400 и продолжете со почетниот влог од 100 евра. На овој начин од обложувањето ќе видете резултат, вистински, а не виртуелни пари.
 • Постојат луѓе кои се обложуваат од забава, луѓе кои на тој начин заработуваат за живот и луѓе кои не можат да ги контролираат страстите за обложување. Обложувањето за забава е во ред, но знаете дека секоја забава си има своја цена и мора да бидете свесни дека неуспехот е сосема очекувана работа.

Обложувањето е вештина да изберете натпревари од понудата

Познаваме луѓе кои за спортот имаат големо знаење, но не се баш успешни играчи. Причината  за тоа е самодокажување и предизвикот да ги предвидат конечните исходи на атрактивните натпревари кои по правило се најтешки за обложување. За нив, дерби и јаките натпревари се храна за нивното его. Забораваат дека светот на спортот стана едно место во кое информацијата може да биде голема причина за профит.

Немојте да се обложувате на вашата омилена екипа, бидејќи тука размислувате пристрарсно, а не објективно како што треба, а сето тоа може да ве доведи до голема финансиска загуба.

betting advice

Вложете како инвестија

Направете влог на некоја игра во која се до моментот на завршување се знае само потенцијалната добивка.  Таков случај е играта на голови, односно колку пати сте сведоци каде од 80-90 минута паѓаат и по 3 или повеќе голови на одреден натпревар.

Водете сметка за вашите пари

 • Секогаш вложете онолку колку што сте спремни да изгубите. Бидете искрени према себе и водете сметка за сопственото финансиско салдо. Правилната распределба на финансиските средства е најважниот дел од обложувањето
 • Добивката која ќе ја заработите е ваша, но немојте да се однесувате кон тие пари  „како дошло – така пошло“, а тоа е една најчеста грешка на многу обложувачи. Водете статистика за влогот, добивката и загубата, бидејќи тоа е единствен начин да ги контролирате вашите пари.
 •  Не ја менувајте стратегијата откако ќе загубите – „само да се извадам“ е начин на игра која упрастила многу обложувачи
 • Никогаш немој да се обложувате со позајмени пари.
 • Немој да се обложувате со пари кои ви се потребни за работи поважни од обложувањето.
 • СЕКОГАШ ИМАЈТЕ НА УМ ДЕКА МОЖЕ ДА ГИ ИЗГУБИТЕ СИТЕ ПАРИ

Не постои мала добивка

Почитувајте ги вашите пари, ако дневно вложувате 5 евра, а просечната дневна заработка ви е 5 евра, во наредните 25 дена ќе заработите 125 евра, односно 1500 евра на годишно ниво.

Контролирајте ја навиката

Не обложувајте се само да за да бидете во игра. Чекајте ја вистинската понуда, прифатете ги натпреварите, не се обложувајте на спортови и лиги кои не ги познавате. Со еден збор не форсирајте! Една од карактеристиките за неуспешен обложувач е многу тикети, многу натпревари, обложување секој ден, па и повеќе пати дневно.

Никој нема да биде имперсиониран од вашиот куп на тикети во вашите џебови. Ако вам ви се чини дека не можете ништо да погодете, направете пауза, бидејќи и најголемите успешни играчи знаат да застанат за време на лош период.

Ако добиете чувство дека оваа цела работа станала досадна и да повеќе не се забавувате, тогаш е време да направите одмор од обложување