Тикет во живо е слично како нормалните тикети само што на тикетот во живо натпреварувањата на тикетот се играат во живо.

Конструкцијата на тикетот е нормална. Вие типувате на натпревари во живо. Понудата на која може да се кладите е определена од обложувалницата. Кладењето во живо ви нуди многу опции, па така вие имате шанса да одберете на што ќе се кладите. Коефициентите се движат во зависност од тоа како се одвива играта. Опциите на кои може да се кладите и коефициентите се разликуваат во зависност од типот на спорт.

Варирањето на коефициентите е важно кога се игра тикет во живо

Движењето на коефициентите е процес кој се почесто може да го најдеме во кладењето во живо и интернет кладењето. Коефициентите на аналитичарите во многу случаеви одат во нагорна или надолна линија пред почетокот на натпреварот. А кога настанот е започнат, односно во живо може да има и до 150 промени во понудените коефициенти, ова го прави возбудиливо уплаќањето на тикетите во живо.

Многу играчи паѓањето на коефициентите го користат како алатка за обложување, така што со тоа добиваат информација каде се вложуваат парите, односно дали на победа на домаќинот, нерешен исход или пак победа на гостинот.

Предности на тикетите во живо

За да го уплатите тикетот во живо вие не мора да одите до најблиската кладилница. Која во многу случаи знае и да не биде многу „блиска“. Вие тикетот може да го уплатите од дома, се повеќе онлајн кладилници ја нудат таа опција.

Ова е доста популарно, секоја голема обложувалница ви ја нуди оваа можност, да се кладите во живо од каде било. Доколку го посетите сајтот на која било голема обложувалница ќе ја забележите опцијата „In Play“ или „In Live“. Вие тука го креирате вашиот тикет, без притоа да плаќате никакви провизии и слично. За онлајн кладење вие не плаќате никакви такси или даноци, тоа е исто како да се кладите во обложувалница. Кладењето во живо е регулирано според законите на државата, на пример во Австралија онлајн кладење во живо не им е дозволено. Тоа мора да го прават преку телефон.

Кога креирате тикет во живо, на некоја онлајн обложувалница вие може да добиете некој примамлив бонус. Ова е многу често, затоа што традиционалното кладење повеќе не е во тренд.

Тикетот во живо може да биде составен од различни натпревари и спортови

При креирање на тикет во живо вие не сте стриктно ограничени на кој спорт мора да се кладите. Порано кладењето во живо беше достапно само за мал број спортови. Сега тоа повеќе не е случај, па така може да се кладите на различни спортови изборот е на вас.

Тикет во живо

Тикет во живо за фудбалски случувања

Ова е еден од најпознатите спортови за кладење во живо. Опциите кои ви се достапни не се фиксни т.е тие варираат во зависност од обложувалницата а и од натпреварот. Најголемите натпреварувања имаат и најмногу опции за кладење. Па така вие во една иста кладилница може да некој натпревар да имате понудено опција за кладење само за следен гол или победник на крај. A за популарен натпревар може да има понудено опции и за следен картон, корнер, пенал или некој друг сегмент што е дел од играта.

Останати спортови со кои може да направите тикет во живо

Кладењето во живо ги опфаќа и другите спортови. На почетокот кога кладењето во живо не беше на ова ниво, и тикетите во живо не беа популарни. Се повеќе од оние кои се кладат избираат да ги играат своите тикети во живо. Понудата од година во година се зголемува, и обложувалницата игра голема улога во тоа што ќе понуди за кладење. Скоро во сите големи обложувалници понудени се следните спортови:

  • Кошарка
  • Фудбал
  • Одбојка
  • Рагби
  • Хокеј на мраз
  • Трки со коњи
  • Ракомет

Кај тикетот во живо важат одредени правила исто како и кај нормалните тикети. Комбинациите на натревари при конструкија на тикет во живо ви се однапред определени и мора да ги запазите. Комбинирањето на натпреварите зависи субјективно, т.е кладилницата определува каков систем може да креирате на тикетот во живо.

Голема предност на тикетот во живо е тоа што вие одма после завршување на натпреварот може да го исплатите. Што и не е баш сличај кај нормалните тикети, кај нив потребно е да помини определено време за да се процесира вашата добивка.