Ова е компанија која е лиценцирана да прифаќа облози за исходот на одредени настани, на однапред понудени коефициенти. Најчесто обложувалниците се со најголем фокус на спортови. Во последните години, на листата за настани за обложување се нашле и политиката, музички натпревари, ТВ шоу итн.

Обложувалниците можат да бидат физички или онлајн. Играчите во обложувалниците кои имаат физичка локација, можат да поставуваат облози без никаква регистрација, а за онлајн обложувалниците потребно е да се регистрирате како корисник и со тоа да имате приватна сметка за обложување. Мора да имате минимум 18 години за да се регистрирате на онлајн обложувалница.

Најдете ја вистинската обложувалница за вас

За да се обложувате онлајн, потребно е да се регистрирате како корисник на одредена обложувалница. Пред да отворите сметка, најважно е да ја проверите репутацијата на обложувалницата, понудата на спортови и настани, како и правилата и условите за користење. Ова е со цел да откриете дали обложувалницата го нуди она што го барате, уште пред да започнете со обложување.