Neteller е е-новчаник кој можете да го користите за трансакција на пари од една на друга сметка.

Повеќете обложувалници нудат можност за уплата и исплата преку Neteller, и најчесто е побрз и поевтин метод од картичка или банкарски трансфер.

Neteller e како дебитна картичка, доколку немате средства, не можете да извршите уплата.

Како да уплатите и подигнете пари преку Neteller

На вашата сметка на Neteller можете да ги додадете вашата кредитна картичка или банкарска сметка, и на тој начин можете да уплаќате и да подигнувате пари. Плус, можете да ја поврзете сметката на Neteller со вашата Master Card и така ќе можете со парите да плаќате во понлајн продавници, или да извадите кеш од банкомат.