Обложувалница каде играчите се обложуваат еден против друг, наместо против обложувалницата.

Ова е различно од традиционалното обложување, бидејќи во овој случај играчите се оние кои може да ги креираат коефициентите за одреден настан или да се обложуваат на коефициенти поставени од други играчи.