Како што добро знаете во еден фудбалски натпревар забранети се било какви договори помеѓу тимовите и било какви местенки. Едноставно двата тима треба да излезат на терен и да се борат за победа. Во обложувачкиот свет се почесто и почесто се спомнува поимот 3 за 3 (три за три). Во овој текст накратко ќе се обидеме да ви објаснеме што практично значии таа соработка, ако може и така да се наречи.

Кога ќе се каже дека овој натпревар игра 3 за 3, практично се мисли дека во двата натпревари од сезоната, еднаш победува едниот, а следниот натпревар победува другиот.

3 за 3

Најчесто вакви натпревари можете да сретнете во ниските лиги, каде што контролите не се толку застапаени, па така на некој начин можат да ги искомпензираат бодовите.

Хипотетички пример:

Започнува сезоната и се сретнуваат Тим А и Тим Б. Ако овде има договор 3 за 3 и договорот е да победи домаќинот, всушност победува Тим А и ги добива трите бода, а во вториот дел од сезоната односно во вториот натпревар бодовите би требало да ги земе Тим Б, се разбира само доколку има соработка.

Ова не изгледа толку тешко и благодарение на интернетот, се почесто и почесто може да најдуваме вакви натпревари.

Наша препорака е секогаш да внимавате со влогот, особено ако станува збор за прв натпревар во сезоната. Вие откако ќе ги прегледате меѓусебните натпревари ќе утврдите дека постои можна соработка, внимавајте бидејќи соработката оваа сезона може да почне од гостинот, а не од домаќинот како што било досега. Нијанса посигурен е вториот натпревар. Ако воочите дека тие два клуба соработуваат и се оди според планот, односно победил домаќинот (Тим А), па сега повторно мора да победи, но во вториот натпревар домаќин ќе биде Тим Б, тогаш имате поголема сигурност.

Кога играте 3 за 3 натпревар, немојте да се премислувате поради коефицентот што е голем, бидејќи тоа нема никаква улога. Се случува да се најдат натпревари и со по 7+ коефицент, па влегуваат без проблем.

Уште еднаш ќе ви напомнеме бидете претпазливи со влогот, зашто неретко таа соработка знае и да прекине.