Полувреме крај е понуда каде се обложувате на исходот на првото полувреме и на крајот на натпреварот.

Пример:

Копенхаген-Брондби- 1/X

Ова значи дека вашиот облог е Копенхаген да води во првото полувреме, а крајниот резултат да биде нерешено.