Сите обложувалници имаат правило за грешки.

Според ова правило, обложувалницата може да откаже облог, понекогаш дури и кога веќе има финален резултат. Но само ако постои „Очигледна грешка“, односно грешка која играч со познавање и искуство во обложување, веднаш би ја забележал.

Пример:

Печатна грешка во коефициентите: 1.15 испаднало 15 или 1.05 испаднало 1.5

Грешка во превод: Белорусија напишана како Русија