Ова е вид на облог каде не можете да поставите облог за победа на гостинскиот тим, а доколку победи гостинскиот тим, влогот ви се рефундира

Пример:

Виган –Мачестер Јунајтед, без облог за гостински тим

1: коефициент 2.75

X: коефициент 1.40

Во случај да победи Манчестер Јунајтед, ви се рефундираат парите без разлика дали сте се обложиле на 1 или X.