Со цел да се обложувате преку онлајн обложувалница, потребно е да отворите сметка и да уплатите пари.

Различни обложувалници нудат разни методи за уплата и исплата, но најчесто сите нудат уплата и исплата со кредитни и дебитни картички, е-новчаници и банкарски трансфер.