Се повеќе и повеќе луѓе си ја пробуваат среќата и се кладат, но забораваат или не знаат дека да се надеваш не е доволно за добивка. Барем не во кладењето. За добивка и профит во кладењето потребни ви се информации за спортот, за клубовите, играчите итн. Еден од начините за да го направите тоа е на страна за кладење.

Постојат многу страни кои нудат информации за кладење, и скоро секоја недела се појавуваат нови. Па затоа вие не треба да ги следите слепо, имајте неколку страни кои ќе ги следите и на кои може да им верувате.

Страните за кладење се само уште едно делче од „сложувалката“ во вашиот мозок, кога зборуваме за кладење.

Професионално кладење

Страна за кладење – како да ја искористиш?

Страните за кладење се многу важен медиум, луѓето често ги сфаќаат како страни за собирање статистика. Но тие се многу повеќе од само сајтови за статистика. На страните за кладење вие ги согледувате работите од страна на експерти. Па така вие и читателите на страните за кладење, работите ги гледате од перспектива на експерт. Можеби луѓето кои имаат инсајдерски информации, ќе ги споделат со вас.

Исто така вие може да ги научите и основите на кладењето, да најдете стратегии и системи. Исто така на страните за кладење може да најдете и како да се кладите на повисоко ниво т.е професионално.

Ако сте нови во кладењето тогаш страните за кладење се вистинското место за вас. Тие ќе ви бидат интересни и ќе учите нови работи за стратегии, како да се кладите и слично. На страна за кладење, вие може да поставувате прашања за нешто што не ви е доволно јасно и може да научите многу нови работи.

Како да ја избереш вистинската страна за кладење?

На интернет постојат многу многу страни за кладење некои се добри, а некои лоши. Многу е важно да изберете внимателно која страна за кладење ќе ја пратите и ќе и верувате. Секогаш погледнете со доза на скептицизам, тоа ќе ве однесе на вистинското место. Никогаш не читајте „праволиниски“, затоа што сепак се работи за вашите финансии и вашето време. Секогаш изберете ја страната од која може да извадете максимум корист за вас.

кладењето во живо

Можеби е неблагодарно да се препорачаме самите како сајт за кладење, па затоа следува листа на сајтови кои може да ви ги препорачаме. Па вие сами одберете на кого ќе му верувате:

 • Kvota.mk
 • Sportski.mk
 • Casinobonus.mk

На овие страни за кладење, вие ќе најдете информации за успешно кладење.

Што се може да најдете на страните за кладење

Како на овој сајт така и на препорачаните страни, вие ќе најдете комплетни информации за:

 • Последните случувања од светот на спортот
 • Рецензии за кладилници
 • Најдобрите спортски случувања
 • Новости од индустријата за обложување
 • Мислења за одредени спортски случувања од искусни типстери
 • Информации за каде да ги најдете најдобрите бонуси и промоции
 • Предлог типови
 • И уште многу работи поврзани со спортско кладење

Запомнете: користете ги страните како извор на информации, а не како сигурен показател за кладење.

Вие сте главни во случајот, наше е да сугерираме, но на крај вие сте тие што ќе одлучат на кој тим или лига ќе се кладат. Тоа е убавината на спортското кладење, со помош на информации, анализи и статистики вие се забавувате и притоа остварувате профит. Како и да е вие сигурно имате развиено некој систем или стил на кладење, но покрај тоа интересно е да ги видете и стиловите на другите.

williamhill

Кога ќе дојде време да ставите влог, во секој случај вие сте тие што одлучуваат како ќе се кладите. Но екстремно корисно е да видите што мисат и другите за тоа случување. Еве еден совет, споредете го вашето мислење за одреден натпревар и видете го нашиот тип. Кој може да го најдете на страната, и споредете ги тие две мислења. Ако се исти или слични, веројатноста е на ваша страна. Но и во случај да имате различно мислење од нашиот типстер, ќе ви помогне за оформување на реалната слика. На оваа страна типовите се бесплатни, па така ништо не ве чини да „фрлите“ поглед.

Како обложувач, во ваша корист е да соберете што повеќе информации. Тоа многу ќе ви помогне при кладењето, а поготово за остварување на профит. Затоа што на крај на сите важен ни е профитот, а доколку попатно има забава и адреналин „тоа е тоа“.

Најдобри светски веб страни за кладење во 2017

Како што напоменавме, колку повеќе извори на информации толку подобро. Најдобри страни за кладење за 2017 година се страните на гигантските кладилници. Страните се рангирани според:

 • Посетеност
 • Квалитет на онлајн кладилницата
 • Содржина
 • Изглед