Доколку сме упатени во онлајн обложувањето до сега веќе имаме забележано дека вредностите на коефициентите често се менуваат, односно одат во нагорна или надолна линија.

Како причини за варирањето на вредностите на коефициентите воглавно се лажните информации кои се шират и големите уплати на одреден тип.

Лажните информации како причина за паѓање на коефициентите

Многу често, сме добиле информација дека одреден натпревар е „наместен“. Скоро секогаш таа информација е неточна. Но, нашиот менталитет е да се збогатиме на лесен начин и тој истиот не дозволува да разбереме, а да не ја изиграме. Па како резултат на тоа ја уплаќаме чисто онака да си ја пробаме среќата. Во многу случаеви истиот тој натпревар им го кажуваме на нашите пријатели со цел и тие да „заработат“. Потоа следува ширење на информацијата и масивно уплаќање на тој натпревар. Како резултат на тоа букмејкерите го намалуваат коефициентот, а во одредени случаеви и го прекинуваат уплаќањето, односно тој натпревар е блокиран и неможе да се уплаќа повеќе.

Големите уплати како причина за паѓање на коефициентите

Доколку излезе информација дека одреден клучен играч од тимот нема да игра на тој дуел сите сметаме дека шансите за победа на противникот се зголемени. Потоа почнуваме да уплаќаме на противникот дека ќе победи и ставаме поголеми уплати. Како резултат на тоа се зголемуваат шансите за победа на тимот и се јавува паѓање на коефициентот. Колку повеќе се уплаќа на одреден тим, толку повеќе паѓа коефициентот.

Како и да е паѓањето на коефициентот не значи дека и веројатноста е зголемена, тоа чисто се случува само поради зголемената уплата на тој тип. Нашиот совет е да не верувате во секое паѓање на коефициентот, бидејќи тоа ако е резултат на неточна информација, вие автоматски ќе ги изгубите вашите пари без да знаете што се случува, па затоа немојте да уплаќате одма штом забележете пад на коефициентот.