Типови

Петок, 15/06 - Фудбал, Финска, Веикауслига
15/06ТПС Турку vs Лахти1X2тип: 2
6 / 10 единици
14/06/2018 15:34
ТПС - Лахти
Сметаме дека во овој натпревар гостите ќе бидат подоминантни и ќе издвојат победа.
ТПС

Екипата од Турку очајно ја отвори оваа сезона и се наоѓа на последното место со само 7 освоени бодови. Се уште е загрижувачки тоа што во последните девет кола немаат ниту една победа. Пред неколку дена доживеаа убедлив пораз од СЈК од 4-0.

Лахти

Гостите, не знаат за пораз веќе осум кола. Проблем претставува фактот што победиле три пати, а дури пет пати играле нерешено. На табелата се се уште добро пласирани, но секако дека се далеку од Хелсинки.

Предвидување

Домаќинот ќе мора да стане посериозен доколку не сака во пониско ниво, а градот Турку да остане со една екипа во елитата. Ние типуваме дека Лахти победува, а коефициентот за тоа во 1xBet e 2.33.

Add a Comment